Hopp til innholdet
Home » Blogg » Slik sparer du penger i hverdagen med gratis spill

Slik sparer du penger i hverdagen med gratis spill

  • av
Slik sparer du penger i hverdagen med gratis spill

Det er mange gode grunner til å spare, men det er ofte langt fra tanke til handling. Så hvordan kommer man dit at man faktisk får satt inn de ekstra pengene på sparekontoen i stedet for å bruke dem på alt mulig annet? Hemmeligheten til sparing ligger heldigvis ikke i disiplin og strenge regler, men rutine – små initiativer du nesten ikke legger merke til, men som over tid kommer til å ha stor innvirkning på sparingen din. Her får du noen gode råd til hvordan du gjør dette.

Få et mer bevisst forhold til hvordan du bruker penger

Det er mange små triks man kan bruke for å spare mer i hverdagen. Men et av de aller viktigste er å få et mer bevisst forhold til hvordan du bruker pengene dine – for pengene forsvinner fra kontoen din litt av gangen, og ofte legger du ikke engang merke til at du har brukt over 1000 kr, fordi du bare har kjøpt litt her og der. Men mange små beløp blir fort mye penger, og det samme gjelder når du sparer.

Det å snu fokuset her, handler om å ikke bare dra kortet på 7eleven hver gang du har lyst på en brus, men kanskje heller kjøpe den i matbutikken og betale halvparten. Tenk på alle de små tingene du bruker penger på, og hvis du har lyst til å gjøre et like eksperiment kan du jo legge sammen alt det du har brukt på ting du tenkte “det koster jo ikke så mye” og se hvor mye det blir.

Fugler kryssord og andre gratis spill

Det å redusere forbruket handler blant annet om å finne ut av hvor man kan finne gratis alternativer. Det å løse fugler kryssord på nett er et supert alternativ til å kjøpe kryssordbøker på butikken. I tillegg er fugler kryssord en nisje som gjør at du kan få lov til å bruke all kunnskapen din om akkurat fugler! Det trenger selvsagt ikke være fugler kryssord, det er bare et eksempel.

Det finnes også mange bra dataspill du kan spille på nettet. Et av dem er age of war og er et spill der man både får underholdning og litt historieundervisning samtidig. Det ligner på age of empire som mange sikkert spilte da de var små, og er et supert, og ikke minst gratis alternativ!

Sparetips

Det å spare kan være mye enklere enn du tror! Her er noen tips:

  • Sett av penger til sparing i begynnelsen av måneden, ikke i slutten av måneden
  • Se om du kan finne gratis alternativer til ting du betaler for (for eksempel spill eller annen underholdning)
  • Sett opp fast innskudd på sparekontoen hver gang du bruker kortet ditt
  • Legg et budsjett og følg det
  • Følg med på hvordan du bruker penger gjennom hele måneden
  • Snakk med de rundt deg om penger og økonomi – kanskje du kan få noen tips
  • Lag en matplan og sørg for å handle helst bare en gang i uka