Hopp til innholdet
Home » Blogg » Sånn får du bedre råd i hverdagen

Sånn får du bedre råd i hverdagen

  • av
Sånn får du bedre råd i hverdagen

Økonomi er noe vi har et forhold til gjennom absolutt hele livet. Likevel er det noe vi snakker veldig lite om, og derfor er det selvsagt også vanskelig å lære det vi trenger om økonomi for å få et bra forhold til det. I stort sett alle andre domener lærer vi jo av hverandres erfaringer og råd, men nordmenn er litt for dårlige til å snakke om penger, så det med å dele råd og erfaringer og økonomi er ikke noe vi gjør i så høy grad som vi burde. Men her får du noen tips av oss som kan hjelpe deg med å få litt bedre råd i hverdagen – uten å tjene mer.

Lyst til å bare fokusere på alt om fotball?

Noen ganger er livet litt for mye jobb når man skulle ønske det heller handlet om alt om fotball. Heldigvis har vi mulighet til å dra på fotballreiser, se på kamper både på hjemmebane og bortebane eller gjøre andre småting som gjør at det føles litt som at man får lov til å fordype seg i alt om fotball. Men for å få råd til alle de tingene må man mest sannsynlig spare.

Og enten du setter et syltetøyglass på bordet du sparer i, eller om du setter inn penger på sparekontoen din hver måned, er det å spare til ferie jevnt hele året, noe som gjør a du får råd til at livet handler om alt om fotball noen ganger – uten at det går ut over økonomien din. Spar ofte, ikke stort, er et godt råd hvis du føler at du ikke har råd til å spare – for sannsynligvis har du faktisk det!

Lyst på ny bil?

Hvis du har lyst på ny bil, men ikke vet hvordan det vil påvirke økonomien din i hverdagen er billånskalkulator dnb et bra sted å begynne. Noen ganger kan det å bygge ut bilen gi deg bedre råd, så hvorfor ikke sjekke det ut som et alternativ. Når du driver med dette, er det å sette opp et detaljert budsjett også bra, for det gir deg mulighet til å se hva du faktisk har råd til og ikke – og kanskje du til og med oppdager noe du kan fjerne, for å få bedre råd i hverdagen – mest sannsynlig er det strømmetjenester eller annet du ikke bruker, men fortsatt betaler for.

Sparetips

Som du sikkert har skjønt, er det med overblikk og målsettinger viktig når det kommer til å få bedre råd i hverdagen. Men noen ganger kan det føles vanskelig å følge de retningslinjene man gir seg selv. Ikke så veldig overraskende. Så det å spare er det bra å snike inn måter man ikke legger merke til det. Her er noen forslag:

  • Sett inn penger på sparekontoen på begynnelsen av måneden, ikke slutten.
  • Sett automatisk trekk til sparekontoen hver gang du bruker kortet ditt.
  • Del målene dine med de rundt deg, sånn at de kan hjelpe deg med å holde motivasjonen.