Hopp til innholdet
Home » Refinansiere billån

Refinansiere billån

Det er mange som sitter med et billån dra da de kjøpte sin drømmebil. Dette er tross alt et stort kjøp som koster mye, og derfor trenger mange å låne penger til det. Dersom du har et billån, har du muligheten til å flytte det til en ny bank med bedre rentebetingelser eller å endre løpetid. Dette kan lønne seg i mange tilfeller

Flytt billånet

De aller fleste banker som tilbyr billån ønsker ikke å la deg refinansiere billån hos dem. Dette kan nemlig risikere at de mister lånet til en annen bank. Heldigvis har du muligheten til å flytte billånet, for å få noen bedre betingelser. Dette er særlig smart for deg som har billån i en bank med dårlige renteavtaler, eller hvis du ønsker å endre løpetiden av en eller annen grunn. Dersom man velger dette, er det viktig å kunne beregne hvor mye man vil spare på å flytte, eller å la noen profesjonelle regne det ut for deg. Disse kan se på din finansielle situasjon og regne ut hvilken løsning som passer best for deg.

Hvorfor bør du refinansiere billån

Det er flere grunner til å refinansiere billån som er smarte. Det kan for eksempel være du skal kjøpe bolig. Da ser banken på alle utgifter og inntekter du har, og dersom du har lave kostnader på billånet, kan dette bety høyere lån til boligkjøpet. Hvor du låner penger til kjøp av bil er det ikke så mange som tenker over, så lenge det er gode vilkår og at du ikke betaler for mye. Derfor er det viktig å undersøke før du låner. Har du derimot ikke gjort dette grundig, så er det ingen grunn til panikk. Det er her du kan refinansiere billån, slik at du ikke betaler unødvendig mye. Vi kan se på et eksempel.

La oss si at du har 150.000 kroner i billån i dag, som har en nominell rente på 5,5% og en løpetid på 7 år. Ved å redusere renten til 3,85% vil du kunne spare hele 9.700 kroner dersom du refinansierer lånet. Disse pengene kommer godt med i nedbetalingen.

Før du låner eller flytter

Det å låne penger, eller å flytte et lån er ikke farlig, og heller ikke særlig komplisert. Likevel er det noen ting man bør tenke litt ekstra på når man har med lån å gjøre. Et lån kan nemlig ha stor påvirkning på din økonomiske situasjon, og det er viktig at du vet at du er klar for å kunne bemanne lånet. Dette gjelder både nå og i tiden fremover. Dersom du ønsker å søke om et lån er det viktig at du er klar over hva det innebærer, hvor mye penger du har råd til å låne, og ikke minst hvilke krav og vilkår som er knyttet til lånet. Det krever med andre ord både kunnskap og erfaring for å kunne ta opp et lån trygt, og så billig som mulig. Dersom du kan ta opp lån kan du få hjelp til dette hos lånutbydere, eller lese tips for billån, eller andre type lån på nett.