Hopp til innholdet
Home » Blogg » Guide til reiseforsikring for nybegynnere

Guide til reiseforsikring for nybegynnere

 • av
Guide til reiseforsikring for nybegynnere

Det er virkelig mange gode grunner til å skaffe seg en god reiseforsikring, og de skal du få vite mer om her. En reiseforsikring inneholder nemlig mange elementer, og dekker alt fra mer trivielle ting, til viktige ting som det å miste bagasje, legehjelp på reisen og eventuell hjemtransport ved sykdom eller krise i nær familie. Det er mange grunner til å kjøpe en reiseforsikring, og om det eneste du ender opp med å bruke den til er mer ro i sjela, er det likevel verdt det!

Vi er alle litt ekstra reisesyke om dagen på grunn av alle de nedstengingene vi har opplevd på grunn av pandemien, og det ser vi på det store trykket av reisende til utlandet fra Norge. Men når man reiser, er det viktig at man er dekket i forhold til alle de tingene som kan skje når man er på tur. Det er nemlig ikke bare, bare hvis noe skjer når man er på reise. Enten det er ran, ulykker, sykdom eller annet, får man hjelp på stedet, og mange gjelder både i Norge og i nærmiljøet ditt.

Dette dekker reiseforsikringen din

Avhengig av hvilken reiseforsikring du velger, dekker den selvsagt ikke helt likt, men helt grunnleggende dekker den mange av de samme tingene. En av de viktigste forskjellene, er at det faktisk er mange som begynner å dekke alt fra små reiser i Norge, og egentlig alt du gjør når du forlater huset ditt. Altså hvis noe skjer når du er på vei til butikken, på stranda eller på fjelltur – så kan reiseforsikringen din faktisk dekke, og det er jo ikke så dumt akkurat.

Steder den absolutt ikke gjelder er hjemme, på jobben din og på veien mellom jobb og hjemme. Men bortsett fra det kan du få bred og ikke minst god dekning, men husk å lese alt det med smått, sånn at du vet akkurat når du er dekke og akkurat når du ikke er dekket, sånn at du eventuelt kan ta de nødvendige forhåndsreglene hvis du for eksempel vet at du ikke er dekket når du er på tur til stranda med familien, sånn at du ikke havner i en litt dum situasjon.

Hvem dekker reiseforsikringen for?

Når man kjøper reiseforsikring kan man som oftest velge mellom to forskjellige muligheter – reiseforsikring for familie eller reiseforsikring for enkeltperson. Det aller mest vanlige er for enkeltpersoner, fordi det er mange som bor alene, men så lenge man bor sammen med noen, for eksempel en kjæreste – kan man kjøpe forsikringen som familie, og mest sannsynlig spare penger på dette. Hvis man har barn skal man også være litt ekstra oppmerksom på hvordan disse er dekket.

Når man har barn kan det nemlig hende at måten de er dekket på endrer seg rundt det året de fyller 20 år eller når de flytter hjemmefra. Derfor er det noe man skal være litt ekstra oppmerksom på. Det er også noen forskjeller i de forskjellige forsikringene for familier i forhold til antall barn, alder på barn og andre ting, så det er veldig viktig at man sjekker opp på dette og leser alt med smått sånn at man vet hva det er man sier ja til når man velger, og sånn at man vet at man velger det beste for dere.

Forskjellige typer reiseforsikring

Det finnes mange forskjellige typer reiseforsikring, og de dekker i ulikt antall dager avhengig av hvor man for eksempel reiser til. Dette betyr at man kanskje blir nødt til å du kanskje blir nødt til å kjøpe ekstra dekning hvis du skal på en lengere tur til utlandet. Dette kan være dyrt, men også innenfor dette kan det være forskjellige tilbud hos forskjellige selskaper. Men det er viktig å ikke reise uten forsikring, selv om dette betyr at du må betale mer enn du kanskje ønsker for å bli dekket.

 • Vanlig helårsforsikring
 • Reiseforsikring per dag
 • Reiseforsikring per reise/på en bestemt tur
 • Reiseforsikring for studenter (under 26 år hos de fleste steder)
 • Reiseforsikring gjennom tjenester som kredittkort

Viktige elementer i forsikringen din

Det er viktig at man setter seg inn i alle de små tingene sånn at man kan velge det som er det helt riktige for deg og/eller familien din. Og det å vite akkurat hvordan du er dekket er viktig. Her er noen av de mest vanlige dekningene man får som en del av forsikringen sin. Det er godt å ha bred dekning uansett hvor man reiser.

 • Bagasje
 • Sykdom
 • Forsinkelse
 • Ulykke
 • Avbestilling
 • Evakuering
 • Rettslig ansvar
 • Rettshjelp
 • Egenandel på leiebil