Hopp til innholdet
Home » Blogg » Alt du trenger å vite om aksjehandel

Alt du trenger å vite om aksjehandel

  • av
Alt du trenger å vite om aksjehandel

Det å drive med aksjeandel blir mer og mer vanlig. Og ikke bare snakker vi mer om det i media og nyhetene generelt, men det blir snakket mye mer om det i det hele tatt, og dette er både grunnen til at det blir investert mer og også noe av det som gjør at flere og flere ønsker å investere. For før i tiden trodde mange at man nesten måtte ha en bachelor i økonomi for å kunne drive med aksjer, men dette er absolutt ikke riktig. Alle kan investere, og det er i tillegg skikkelig enkelt!

Når man leser i avisene om finans og økonomi, er det mye som kan virke litt ukjent, og det er det god grunn til. Det er nemlig mange ord og begreper man kanskje ikke kjenner til, som kan gjøre at man kanskje tror at man ikke forstår noe, eller til og med ikke har grunnlag for å forstå noe. Men egentlig handler det ikke om det i det hele tatt, og skaper for mange et falskt inntrykk av at det er for vanskelig for dem å for eksempel investere.

Sånn kommer du i gang med å investere

Selv om det å investere i aksjer er noe som kanskje høres stort og vanskelig ut, men det er faktisk mye enklere å komme i gang med enn det enn det man kanskje tror. Det er faktisk bare noen helt enkle trinn fra nå til du er klar til å investere. Følg disse enkle trinnene og bli klar til å investere.

  • Velg hvilken handelsplattform du vil bruke. Dette handler om mange ting, som for eksempel trygghet og sikkerhet, og om hvilke funksjoner og ikke minst ut valg av aksjer plattformen har. Dette kan være avgjørende for hvor bra du kan gjøre det, hvordan du kan spre risikoen din, hvor mye det vil koste deg, og ikke minst hvilket fellesskap du kan skape sammen med andre.
  • Ta stilling til din egen risikovillighet. Dette er helt essensielt i forhold til strategien din. Det kan hjelpe deg å ta bedre valg underveis. Det er noen aksjer som passer hvis man har høy toleranse for risiko, og noen som passer skikkelig, skikkelig dårlig, så det å vite hvor man selv står gjør at man kan ta gode valg for seg selv.
  • Lag en strategi for investeringene dine. Det å lage seg en strategi for investeringene sine er alfa og omega for å få et bra resultat. Det å sette seg inn i hva man ønsker å oppnå, hvilken tidshorisont man skal jobbe med og hvilke aksjer som passer inn i dette, er en veldig god måte å komme godt fra start, og gir deg generelt en mye bedre opplevelse. Det gjør også at man kan ta mye bedre valg underveis.
  • Ikke invester penger du trenger. Noe av det som er bra, er å tenke langsiktig, og når man tenker langsiktig, betyr det også at man må prøve å glemme de pengene man har investert litt. Så invester ikke penger du trenger før om mange, mange år, så får du mest ut av det.