Hopp til innholdet
Home » Blogg » Slik kommer du enklest i gang med aksjer

Slik kommer du enklest i gang med aksjer

  • av
Slik kommer du enklest i gang med aksjer

Det å investere er noe som blir mer og mer populært, og dette er det mange forskjellige grunner til. Ikke minst blir vi mer og mer bevisst om økonomi og investeringer og pensjon fordi dette er noe som blir snakket mer om både i media og privat, men de to siste årene har også endret de aller flestes inntrykk av personlig økonomi og hvordan man rent økonomisk kan sikre både fremtiden sin og livet akkurat nå. Dette er ikke noe vi skal snakke om i denne artikkelen, for i denne artikkelen skal vi snakke om hvordan man kommer i gang med aksjer – nemlig hvordan du finner den rette plattformen og hva som er smart å tenke på før du investerer for første gang.

Slik finner du den beste plattformen

En av de aller viktigste tingene du skal gjøre for å kunne komme i gang med aksjer, er å finne den rette plattformen. Dette kan du lese om i mye mer dybde her, men i denne artikkelen skal du få en rask og enkle utgave av hva som er det aller viktigste, slik at du kan få en god start.

Tenk over dette når du velger plattform

  • Trygghet og sikkerhet! Dette er utrolig viktig. Tenk på dette i form av lisenser, betalingsmetoder, om det er enkelt å få tak i kundeservice hvis du trenger hjelp, og alle andre ting som er relatert til sikkerheten din, og ikke minst sikkerheten til investeringene dine. Dette går ofte hånd i hånd, så tenk over dette før du velger plattform.
  • Priser, gebyrer og kurtasje. Dette er alt sammen utgifter du kommer til å ha i forbindelse med enten plattformen direkte eller med plattformen via eventuelle gevinster. Det kan være relativt stor forskjell når det kommer til hvilke plattformer man ser på, så det å sikre seg at man har sett på dette punktet gjør at man absolutt kan spare masse penger på lang sikt hvis man velger en av de variantene som er litt billigere.
  • Utvalget av aksjer. Dette sier seg selv, men er selvsagt en essensiell del av valget av plattform.
  • Funksjoner og nettverk. Dette er en annen viktig del. Dette er noe som kan være spesielt viktig for deg som ny investor, fordi det kan hjelpe deg med å ta gode valg på reisen din.

Tenk over dette før du investerer

Når man skal begynne å investere er det mye å tenke over. Du kan skaffe deg mye mer kunnskap om aksjer på nett, men noe av det viktige er også å se på hvem du er som investor.

Tenk over dette før du investerer:

  • Bli kjent med deg selv som investor. Har du lav eller høy toleranse for risiko?
  • Finn ut hva budsjettet ditt i forhold til investeringer? Fordel risikoen din.
  • Vil du investere på kort eller lang sikt, når vil du få igjen pengene dine med avkast.
  • Vil du investere i noe som er basert på verdiene dine eller er avkast det som er viktigst.