Hopp til innholdet
Home » Blogg » Anmeldelse av Axo Finans

Anmeldelse av Axo Finans

  • av
Anmeldelse av Axo Finans

Axo Finans er en finansagent i Norge som jobber med å formidle lån, refinansiering og forbrukslån til både private og bedrifter. Som finansagent jobber de med å formidle lån på dine vegne, altså du søker om et lån, også blir søknaden sendt videre til flere långivere som ser deg som en potensiell kunde. Dette betyr at man ikke selv trenger å undersøke markedet, men kan overlate det til noen som vet hva de driver med.

Fordi de sammenligner flere potensielle långivere, kan de også presse renten på dine vegne, og bruke dem som konkurranse mot hverandre for at du skal kunne få de beste samarbeidene. Axo Finans jobber for tiden med 19 norske banker og långivere, der man finner navn som DNB,  Gensidige og Bank Norwegian. Men man må alltid lese det med smått og sammenligne de muligheten man har, basert på det valget man skal ta.

Og selv om man kanskje tenker at det er lekende lett å få et lån som dette, har Axo Finans demonstrert at de fortsatt passer på både seg selv og kundene sine, i de kravene de oppstiller for lånerne sine.

Krav og nødvendig dokumentasjon

Som krav hos Axo Finans, som hos de aller fleste andre institusjoner som driver med penger, banker eller lån på en eller annen måte, er det noen regler og krav man er nødt til å kunne overholde hvis man skal kunne kvalifisere seg til å for eksempel få tilgang til produkter eller tjenester fra et sted som Axo Finans. Hos dem er kravene ganske enkle å forholde seg til, og det er ikke på noen måte mulig å være verken uklar eller å diskutere noen av punktene.

  • Du skal ha fylt 25 år. Det eneste unntaket til denne regelen er hvis man søker om lån helt spesifikt til refinansiering. Da skal du ha fylt 23 år. Dette er for å kunne hjelpe unge mennesker med en litt dårlig økonomisk start ut av dette, i stedet for at de skal vente helt til de er fylt hele 25 år med å få hjelp på denne måten.
  • Du skal ha en årsinntekt på over 200.000 kr. Dette er fordi Axo Finans er nødt til å kunne føle seg sikre på at du har mulighet til å betale tilbake lånet – til tross for at mange av lånene man kan få er uten sikkerhet.
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller hatt saker hos inkasso. Dette har med punktet over å gjøre, for hvis man ikke kan demonstrere at det er sannsynlig at man vil kunne betale tilbake pengene, kan man heller ikke få et lån hos Axo Finans, naturlig nok.
  • Du skal ha bodd fast i Norge i minst de siste 3 årene. Og i tillegg skal du kunne dokumentere at du har hatt fast inntekt i Norge i de tre årene. Dette har også med betalingssikkerhet å gjøre, fordi Axo Finans må være sikre på at tilknytningen din til Norge er sterk nok, sånn at man ikke risiker at låneren stikker av uten å betale.