Hopp til innholdet
Home » Blogg » Hvordan forbedre din finansielle situasjon

Hvordan forbedre din finansielle situasjon

  • av
Slik kjøper du Bitcoins

De fleste av oss ønsker nok å forbedre vår finansielle situasjon. Det er klart at å tjene mer penger er den beste måten å forbedre situasjonen, men da dette ikke alltid er mulig, er det også andre ting man kan gjøre for å ha mer penger. Det viktigste er nok å ha bedre kontroll på hva man bruker. Mange har en hel del lån som blir en stor utgift hver måned. Å sammle gjeld ved å kombinere flere lån kan være en av de beste måtene å spare penger på. Her kan man søke litt på nettet for å finne de beste lånene. 

Det er mange nettsider der man kan få Hurtiglån uten kredittsjekk, og ofte med bedre forhold en de man allerede har. Ved å se etter lån med bedre renter og forhold en det man allerede har, samt å sammle mange små lån i et større lån, kan man kraftig redusere de månedlige utgiftene. 

Hvordan sette opp et budsjett

I tillegg til å redusere månedlige utgifter ved å kombinere lån er det også veldig viktige ha kontroll på hvor mye man faktisk bruker hver måned. Den beste måten å gjøre dette er å sette opp et budsjett. Her setter man opp poster hvor hvert område som mat, strøm og andre faste utgifter som internett og mobil abonnement har et beløp. 

Etter å ha satt opp budsjettet er det viktig å følge budsjettet. Det bør også være en post for å spare litt hver måned slik at man har litt penger i reserve om det skulle komme uventede utgifter. Det er viktig at budsjettet er realistisk og noe man faktisk kan leve med. 

Bruk tid på å få de beste prisene

Det er en hel del penger å spare ved å bruke tid på å få de beste prisene på faste utgifter. De fleste har nok hatt det samme forsikringsselskapet eller samme internett leverandør veldig lenge. Ved å bytte hvilket firma man bruker kan man spare en hel del penger. 

Mange firma tilbyr spesielle priser til nye kunder som betyr en mye bedre pris en det firmaet man har brukt over en lengre periode. Å spare penger på denne måten krever litt arbeid da man må bruke tid på nettet til å finne de beste tilbudene. Til gjengjeld er det en hel del penger å spare ved å investere tid i dette. 

Unngå å bruke for mye penger 

Det er veldig fristende å bruke mye penger ved spesielle anledninger som for eksempel julen eller en ferietur. 

Prøv å sette opp budsjett for dette også. Overforbruk i julen, eller ved å reise på en ferie man egentlig ikke har råd til, kan ha konsekvenser lenge. Det føles kanskje bra akkurat da, men ikke når man må betale for det flere måneder etter det faktisk skjedde. Hvis man skal ta en ekstra fin ferie må man prøve å spare til dette og ikke ta ut ekstra lån eller kreditt. 

Et samfunn der overflod er normalt 

Vi lever i en tid der det meste blir dokumentert på sosiale medier. Det er fristende å prøve å leve slik mange av de man ser på sosiale medier lever. Dette er ikke realiteten for de aller fleste av oss, og det er viktig å tenke på dette. Μange av de vi ser på sosiale medier få produktene de viser fram gratis mot reklame og har også en inntekt som er mye større en gjennomsnittet. Man burde derfor ikke prøve å holde følge med disse personene. Bruk de som en inspirasjon, men ikke som en oppskrift på hvordan man skal leve.